csak nem akart összeállni a váltó, már vagy tizedszer szedtem szét, hol eltűnt pár fokozat,hol visszajött de nagyon nehéz volt a váltás,hol pedig nagyon könnyű.

aztán a tényleges váltást végző tengelyt és a hozzá heggesztett lapkát vettem jól szemügyre, ide csatlakozik egy pár kis acélgolyó,ami apró furatokba jutva,egy kis rugó által nyomva, segiti és pozicionálja a kapcsolást. az előfeszitést pedig hernyócsavarral állitható. hiába tekergettem, állandóan változott a váltás nehézsége. a tengelyre hegesztett kis lapka  némileg görbe volt,és ezt csak utóbb fedeztem fel, a golyók pedig néha mélyebbre jutva, nehezitették a kapcsolást. gyors kalapálás után mehetett vissza,kis előfeszitéssel pedig most jól működik. időbe telt,de meglett a hiba,igy már tényleg nyugodtan lehet használni.

a sok gépzsir és váltóolaj keverék pedig szépen teszi a dolgát,és jól beboritja a forgó alkatrészeket. a 11lovas 400 köbös egyhengeres Briggs motor pedig ma már zúgott egy keveset...

Szerző: kAndrás

Szólj hozzá!

Címkék: valto

A bejegyzés trackback címe:

https://funyirotraktor.blog.hu/api/trackback/id/tr71197883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása