fűgyűjtős traktorok 1

2009.05.24. 13:30

ha célunk a fű összegyűjtése, két féle trakrok közül választhatunk,ami csupán a levágott fű kosárba történő befúvatásának kialakitásában különbözik.

első változat: a klasszikus oldalkidobós traktorból lett utólag kialakitva, jellemzője a nagy, vastag oldalsó szivócső,és a kosár tetején ejti be füvet. a szivócsó gyakran eldugulhat, főleg ha vizes a fű, igy sok megállás és tisztitás lassithatja a munkát.

ebből is két alváltozat van, az elsőnél, a kés maga hozza létre a légáramlatot amely a füvet a kosába szállitja. kisebb a teljesitménye, a szállitási kapacitása, kisebb vágótálca illeszthető hozzá, és gyakrabban el is dugulhat.

a másodiknál egy külön egység van ami továbbitja a füvet,nagyobb szivást biztosit, igy nagyobb a teljesitménye is,nagyobb vágótálca illeszthető hozzá, kevésbé hajlamos a dugulásra. külön hajtást kap, ami egyrészt szervizigényes, másrészt az egész traktor nagyobb teljesitményt,ezáltal egy nagyobb motort kiván.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: kAndrás

Szólj hozzá!

Címkék: traktor

A bejegyzés trackback címe:

https://funyirotraktor.blog.hu/api/trackback/id/tr581140601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása