vásárlás

2009.05.18. 16:30

gyermekkori vágyunkat,hogy kistraktort birtokoljuk és használjunk, tegyük most félre, racionális szempontok alapján nézzük meg szükségünk van e fűnyírótraktorra. talán így megelőzhető, hogy utólag csalódottan áljunk a traktorunk mellett,és nyűgként éljük meg a hozzátartozó problémákat,felemrülő igényeket.

1.a terület - a határt valahol az 500 négyzetméternél húzom meg, nyilván ez fölött is lehet tologatni,főleg ha önjárós a gép, és ez alatt is lehet traktorra ülni, de itt már mindenképp elgondolkodhatuk a traktorvásárláson.

2.tárolás - talán igy elsőre lehet furcsán hangzik,de fontos probléma. mindenképp zárt, fedett helyen tároljuk, ahol rendelkezésre áll elegendő hely, és nem kell a locsolókannáért minden alkalommal kitolni a traktort, nem gond ha egy kis olaj kicsöpög,piszkos lesz alatta,a vágórészről lehulló por,fű miatt (mezőgépről beszélünk). ezzel nem csak a lopások,de az időjárás okozta károk is megelőzhetők. egy beázott,zárlatos kapcsoló is nagy galibát okozhat, főleg ha gyorsan munkára fognánk a gépet.

3.vásárlás,karbantartás - van e valaki,esetleg mi magunk, aki átnézné,meghallgatná a motort, a vágórészt, elvégzi a rendszeres karbantartartást és ellenőrzéseket. tavasztól őszig időjárás függvényében 10nap-2hetente,esetleg havonta (gyümölcsösben)le kell vágni a füvet,ami a gépet és embert egyaránt igénybevesz (ugye nem gondoltunk,hogy csupa móka-kacagás a traktoros fűvágás,főleg nagyobb területen),egy jó és alapos felkészités mindenképp a hasznunkra válik,főleg hosszabb távon.

talán közelebb kerülünk így a traktorkérdéshez,a következő részben lajstromba veszem a fajtákat és kialakításokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://funyirotraktor.blog.hu/api/trackback/id/tr981128994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

James1 2010.08.20. 06:43:01

Szia, segítséget szeretnék kérni tőled egy használt oldalkidobós ráülős fűnyírótraktor vásárlásához. A terület közel 1000m2 viszonylag sík terep,nincs tapasztalat ezen gépek területén.Az összeg határ 200000Ft.Mely típusokat ajánlanád számomra,amelyek megbízhatók és kevés karbantartást igényelnek.Milyen dolgokat nézzek mire figyeljek vásárláskor.Válaszod előre is Köszönöm.
süti beállítások módosítása